Барселона

Защо да изберем Барселона
  • Един от нaй-привлекателните и вторният по големина град в Испания, модерен и космополитен, но  запазил във времето богато историческо наследство.
  • Готическият квартал - Barrio Gòtico -  е съхранил останки още от римско време и съчетава добре запазени архитектурни забележителности с неповторима бохемска атмосфера.
  • Катедралата Sagrada Familia, която е  дело на гениалния каталунски архитект Антони Гауди, както и други от най-известните забележителности в Барселона – Casa Milá или позната още като La Pedrera, Casa Batllò, паркът Güell с живописния разноцветен дракон.
  • Множеството паркове, градини и приятни местенца за отдих, някои от които разположени на живописни хълмове - Montjuïc, Parc de la Ciutadella, в който се намира зоопаркът и Tibidabo - един от най-старите увеселителни паркове в Европа.
  • Музеите на Барселона - Музеят на Пикасо, Музеят на Дали, Музеят за съвременно изкуство и Националният художествен музей на Каталуния и други.
  • Над четири километра плажна ивица, която се състои от няколко отделни плажа, най-големите от които са Barceloneta и Sant  Sebastián.
  • Нощният живот на Барселона, разнообразен и вълнуващ с барове за всеки вкус - tapas барове, пъбове, cava барове, където всеки може да опита чаша cava - каталунско шампанско.
  • Барселона е място за различни значими културни и спортни събития, както и на много музикални фестивали и концертни изяви.
  • През 1992 година градът става домакин на XXV-те летни Олимпийски игри - събитието, на което се посвещава незабравимата песен на Монсерат Кабайе и Фреди Меркюри \"Барселона\".   Училище International House

   Училището се намира в центъра на града, на по-малко от пет минути пеша от площад Каталуня. Помещава се на шест етажа от масивна сграда с характерна триъгълна форма. Сградата датира от началото на миналия век - декорирана входна врата, много естествена светлина в помещенията, високи тавани и мраморно стълбище.  Състои се от 40 класни стаи с климатик и естествена светлина, интернет зала със свободен интернет достъп, както и безжичен интернет. На разположение на курсистите са също така библиотека и учебен център. В бара се предлагат топли и студени храни и напитки, а на откритата тераса курсистите могат да отпочинат на слънце с приятели.  Курсовете са фокусирани върху развитието и усъвършенстването на комуникативните умения на курсистите – уменията да говорят и да разбират говоримия испански език. Часовете се водят изцяло на испански и на курсистите се дава възможност да упражняват езика, който им е необходим в ежедневни ситуации, защото е важно курсистите не просто да знаят испански, но и да могат да го използват на практика.   Курсовете

   • Училището предлага разнообразни курсове за всички нива и няма такса за записване
   • Стартиране на курс - всеки понеделник с изключение на групите за начинаещи, за които има обявен график
   • Часовете на интензивния курс (20 учебни часа/седмица) се провеждат от 09:30 до 13:30 часа или от 16:00 до 20:00 часа (през летните месеци)
   • Продължителност на 1 учебен час - 55 минути
   • Брой курсисти в група – от 7 до 10 души
   • Минимална възраст на курсистите – 16 години
   Курсове 2020
   Брой часове седмичноЕдна седмицаДве седмициТри седмициЧетири седмици
   Интензивен *
   20 уч. часа 210 € 420 € 600 € 800 €
   Испански и подготовка за D.E.L.E. 20 уч. часа - 440 € - -

   Интензивен * и бизнес испански

   20 + 5 уч. часа 470 € 940 € - -

   В цената на курса, освен учебните часове, са включени:

   • такса за записване
   • ученическа карта
   • достъп до всички учебни помещения
   • информация за занимания през свободното време
   • цената не включва такси за музеи и транспорт за екскурзиите (избираеми)


   * Цената за курса не включва учебни материали - 25 €

   Настаняване

   Испанско семейство
   Повечето семейства живеят близо до училището и на не повече от 20 минути с градски транспорт. Семействата живеят обикновено в апартаменти, които се състоят от 2-4 спални, баня, кухня, трапезария и всекидневна. Някои от апартаментите имат тераси, но повечето са с балкони. Всички приемни семейства са внимателно избрани от Отдела по настаняване на IH Barcelona и всички удовлетворяват следните изисквания: да предоставят на учащите самостоятелни стаи, които да са удобно обзаведени, с адекватно отопление, осветление и място за учене, да предоставят пералня и да сменят спалното бельо и кърпи всяка седмица, да предлагат закуска и вечеря (когато учащите са настанени на полупансион), да осигурят ключ от апартамента, да се държат с курсистите като гости на семейството с приятелско отношение и гостоприемство.


   Споделен апартамент
   Обикновено минималният престой за наемане на стая от апартамент е 4 седмици, въпреки че има възможност за настаняване и при по-кратък престои при предварителна заявка. Всички апартаменти са разположени в централната част на града, на не повече от 10-20 мин. пеша или с градски транспорт от училището. Всяка стая е обзаведена с легло, бюро и гардероб. Всеки апартамент има кухня, баня и всекидневна, които курсистите споделят. Тези апартаменти са напълно обзаведени, на разположение имат пералня и телевизор, а в някой от тях има и телефон (само за входящи разговори). Всеки курсист получава ключове, за да може да влиза и излиза, когато пожелае. На курсистите се предоставят чаршафи, одеяла, кърпи, но трябва да си носят собствени кърпи за плаж. Апартаментите се почистват и бельото се сменя един път седмично.

    

   Настаняване 2020Единична стая за една седмицаДвойна стая за една седмица
   Без храна  Със закускаПолупансионПълен пансионБез храна  Със закускаПолупансионПълен пансион
   Испанско семейство - 215 € 260 € - - - - -
   Допълнителен ден - 36 € 43.50 € - - - - -
   Споделен Апартамент 270 € - - 205 € - - -
   Допълнителен ден 45 € - - 34.50 € - - -
   Общежитие 325€ 375 € - - 265 € 315 € -
   Допълнителен ден 54.50 € 62.50 € - - 44.50 € 52.50 € -
   • Настаняването за седмица се счита от неделя преди курса до събота след курса.
   • Трансфер от летище Барселона до настаняване между 07:00 и 22:00 часа - 60€ /човек/, 40€ за двама. Преди 07:00 часа и след 22:00 часа таксата е +25%.
   • Настаняването в двойна стая е валидно за курсисти, които пътуват заедно.
   • При настаняване в споделен апартамент се изисква депозит